Biografie

Terug naar Home pagina       

Geboren in Kruibeke op 26 juli 1957, ben ik op 16 jarige leeftijd beginnen werken op de scheepswerven.

Via avondschool heb ik mijn diploma van scheepsbouwkundigtekenaar behaald. Zo ben ik altijd wel met tekenen bezig geweest maar wel op technisch vlak.

Later is daar verandering in gekomen.

Na éérst een 3 a 4 jaren op mezelf te hebben geprobeerd, heb ik 1989 mijn éérste stappen gezet richting kunstacademie in Temse.

De éérste 5 jaren was Jet Vael de lesgeefster. Hier heb ik enorm veel van opgestoken. Na haar pensioenering volgde Carlo Pannemans haar op en een jaar later ging ik bij Jef Maes voor het model en portret schilderen. In 1996 heb ik de kunstacademie verlaten en ben ik op mezelf verder gedaan.

Na verschillende stille jaren waarin er minder werd geschilderd, ben ik 2014 terug meer en meer gaan schilderen, dat jaar ben ik ook gaan expirementeren met Acrylverf en ben ik terug naar de kunstacademie in Temse getrokken, maar vond er niet meer wat ik zocht. Dat vond ik wel in de Vrije ateliers in Sint-Niklaas. Daar heb ik in 2015 bij Tom Van De Wouwer les gevolgt in portet schilderen "Alla Prima"

Het "Alla Prima" schilderen, is een techniek waarbij je nat in nat een schilderij in één keer afwerkt. Dit is een heel uitdagende techniek die ik later ook soms bij andere schilderijen toepas.

Door deze lessen in de Vrije ateliers te volgen heb ik ook de Open ateliers leren kennen. Nu ik al een tijdje niet meer werk, heb ik overdag meer tijd en ben ik niet alleen 'thuis in mijn eigen atelier bezig, maar ben ik regelmatig te vinden in de open ateliers. Daar kan men op een rustige wijze en met je eigen technieken werken tussen mensen met de zelfde interesses en een babbeltje slaan bij een tasje koffie. Daar men in de Open ateliers geen echte stillevens kan plaatsen, wordt er veelal gewerkt van foto's, die ik kan verkrijgen via bevriende amateurfotografen (Rudi scheers en Bruno Poppe), zodat ik wel steeds originele werken kan maken

Via seniorennet.be heb ik nu ook een kleine opleiding gevolgd voor website's bouwen waarvan deze het resultaat is. Hierbij probeer ik op een rustige manier en zonder teveel storende elementen (net zoals bij mijn schilderijen) u te laten zien wat ik wil laten zien.

Sinds de zomer van 2018 schilder ik ook de zijkanten van mijn doeken mee, omdat er schijnbaar vraag naar is, zodat je de schilderijen ook kunt ophangen zonder een kader er aan te doen

Info

Hopelijk hebt u plezier met het zien van deze schilderijen.

Let wel de foto's van deze schilderijen zijn door mezelf genomen met een gewoon toestel waardoor de kwaliteit niet optimaal is. Hierdoor kunnen de kleuren van de foto's licht verschillen ten opzichte van de schilderijen zelf. Ook kunnen er door de lichtinval bij het nemen van de foto's, lichtplekken ontstaan die in werkelijkheid niet op de schilderijen te zien zijn.

Op deze website staan enkel de schilderijen van de laatste jaren op, maar er zullen regelmatig nieuwe schilderijen bijkomen dus is het intressant om van tijd tot tijd ééns terug te komen kijken naar deze website. Ook als er iets geplant is zoals een tentoonstelling of dergelijke, zal ik de nodige info op deze website weergeven

Er zijn schilderijen die je kan aankopen, deze erken je doordat er een vraagprijs bijstaat aan de linkerkant. De andere zijn dan ook niet te koop.

Voor vragen, neem contact op via onderstaande link

Stuur een e-mail, klik hier